Süt Tozu ile Yapabileceğiniz 5 Şey

27-03-2023 11:22
Süt Tozu ile Yapabileceğiniz 5 Şey


Süt tozu üretiminde tahminlerin dışında hiçbir katkı maddesi kullanılmadan tamamen sütten üretilmektedir. Süt tozu, birçok paketli gıdaların içeriğinde ve gıda endüstrisinde sıkça tercih edilmektedir. Süt tozu ile birçok lezzeti elde edebilirsiniz. Bunlardan biri de kahve tiryakilerinin yumuşak içim için aradıkları çözümlerden biri olmuştur. Süt tozu ile kahve kreması yapımını kolaylaştırabilir her an her yerde kolayca ulaşabilir kahvelerinize yumuşaklık sağlayabilirsiniz. Süt tozu ile birbirinden lezzetli tatların listesinden ilk 5 tarifi sizlere sunmaktayız.


1-Yoğurt

Yoğurt, her yaştaki insanın ihtiyacını karşılayan temel besin öğelerini içeren oldukça besleyici bir besindir. Yaşlılarda ve gelişim çağındaki çocuklarda kemik gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Süt içimini ya da peynir tüketimini tercih etmeyenler kemik sağlıkları için günde en az bir kase olacak şekilde yoğurt tüketmelidirler. Böylelikle vücudun kalsiyum miktarı karşılanmış olup daha sağlam iskelet yapısına sahip olabilirler. Yoğurt yapımında keçi, koyun, inek ya da manda sütü gibi farklı hayvanlardan yoğurtlar yapılmaktadır. Ancak lezzetli yoğurtların yapımında tercih edilen sütlerin çeşidi kadar kalitesi de ayrı bir önem gerektirir. Bu sütlerin içeriğinde yabancı koku ve tatların yer almaması, taze olması ve sağlıklı hayvanlardan sağım yapılmış olması gereklidir. Hangi sütten yoğurt yapılacaksa yapılsın mutlaka sütün pastörize edilmesi için kaynatılması gereklidir. Kaliteli sütlerden lezzetli yoğurtlar yapmak için sütün kaynadıktan sıcaklığının el yakmayacak dereceye ulaşması lazım. Ardından da maya için ayrılmış yoğurt ile mayalanmalıdır. Bir başka yöntem ise maya için yoğurdunuz yoksa yoğurt yaparken süt tozu kullanabilirsiniz. Süt tozu ile yoğurt yapımında 5 kiloluk ılık derecedeki sütün içerisine 5 silme kaşığı kadar süt tozu konulması yeterli olacaktır. Süt tozu ile yoğurt yapımında süt tozu ve bir miktar çiğ süt bir kabın içerisinde çözülmelidir. Daha sonrasında bu karışım sütün içerisine eklenir ve mayalanması için üzeri kalın bir örtü ile örtülüp yaklaşık 3-4 saat bekletilmesi gereklidir. Süt tozu kullanılan yoğurtların tatları istenilen ekşilikte ve tatta olur. Ayrıca süt tozu ile yoğurt yapmak daha sert bir kıvam elde etmenizi sağlar.


2-Sıcak Çikolata

Keyfine düşkünlerin soğuk kış aylarında özellikle de kar yağışını izlerken yudumlamayı sevdikleri sıcak çikolatalar içlerini ısıtıp mutluluklarını üst seviyeye taşımaktadır. Sıcak çikolata tozu ile içimizi ısıtan bu enfes lezzete kavuşmanın yolları artık çok kolay. Her yudumda ayrı bir keyif alacağınız en iyi sıcak çikolata tarifi ile evlerinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Az malzeme gerektiren bu içeceğin yapımı içimi kadar basittir. Sıcak çikolata için en önemli malzeme 150 gramlık koyu bitter çikolatadır. Bu çikolata kıvamı koyulaştırmaya yarayacaktır. Sonraki adım ise sıcak çikolata tozu dediğimiz karışımı elde etmektir. Bunun için süt tozu ve bir miktar nişasta karışımını ocağın üzerine aldığımız sütün içerisine ekleyip çırpmaya başlıyoruz. Kaynamaya yakın olan sütün içerisine bu sefer de çikolatamızı atıp çırpmaya devam ediyoruz. Karışımın üzerinde baloncuk oluşumunu gördüğünüz anda altını kapatabilir servis edeceğiniz kaplar içerisine koyabilirsiniz. Dilerseniz krem şanti, çırpılmış krema ya da marshmallow ile de beraber tüketebilirsiniz.


3-Lor Peyniri

Kilo kaybetmek isteyenlerin beslenme programlarında, diyabet hastalarının diyet listelerinde, minik bebeklerimizin öğün listeleri gibi birçok alanda yerini almış ürünlerden birisi de lor peyniridir. Evinizde bir miktar süt tozunuz varsa bu lor peyniri tarifi tam size göre. Yapımı oldukça basit olan bu tarif en yoğun olduğunuz anlarda sizlere pratiklik sağlayabilir. Bire iki oranı olacak şekilde süt tozunun içerisine kaynatılmış suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya başlayın. Ardından bu karışıma eklediğiniz su miktarı başına 1 yemek kaşığı kadar da sirke ekleyin. Nazikçe karıştırdığınız karışım ayrışmaya başlayacaktır. Su yüzeyine çıkan tortu artık sizin lor peyniriniz. Bir tülbent yardımı ile lor peynirini ve suyunu süzüp kalan loru soğuk su ile durulayın. Ve artık bu enfes lezzeti çekinmeden tüketebilirsiniz.


4-Süzme Peynir

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri de peynirdir. Süzme peynir, peynir çeşitlerinden biri olup tüketimi kadar yapımı da oldukça kolaydır. Eğer ki evinizde süt tozunuz varsa kahvaltı masasında süzme peynir eksik kalmamalıdır. Bire iki oranında süt tozu ve kaynatılmış su karışımına her bardak için de bir yemek kaşığı kadar sirke eklenmelidir. Elde edilen bu karışım hafifçe karıştırılır. Bu aşamadan sonra elde edilen tortu lor peyniri olacaktır. Bu tortuyu tülbent yardımı ile suyundan ayrıştırıp soğuk su ile durulamalısınız. Ardından ocakta kaynamakta olan sütten bir miktarını bu tortu ile yavaşça karıştırmalısınız. Bu işlem karışım kıvam alana kadar devam etmelidir. Kıvam alan ürünü bir kabın içerisine alıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. Son derece lezzetli olan süzme peynirin faydasının en önemlisi kemik sağlığını olumlu yönde etkileyecek bir kalsiyum deposu olmasıdır.


5-Yüz Maskesi

Sütün nemlendirici özelliğinden kaynaklı çoğu kişi süt tozu maskesi kullanmaya başlamıştır. Süt tozu maskesi ile güneş yanıklarını iyileştirebilir ya da böcek sokmaları gibi acı verecek durumlarda ağrıyı azaltabilirsiniz. Aynı zamanda diğer cilt problemlerinden olan tahriş olmuş bölgeleri onarmada etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle süt tozunu yüz maskesi olarak da tercih edebilirsiniz. Maskeyi hazırlamak için bir kabın içerisine bir miktar süt tozunu ve macun kıvamı elde edinceye kadar su eklemeniz yeterli olacaktır. Ardından hasarlı bölgelere gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.